Tadabbur Al-Quran amalan yang dilupakan - Abd Hamid, Mohd Azrul Azlen (Telaga Biru Sdn Bhd, 2018)
Seringkali kita mendengar seruan agar kembali kepada al Quran apabila berbicara mengenai solusi kepada gejala sosial yang berlaku dalam kalangan masyarakat pada hari ini. Kita juga sering mendengar bahawa al-Quran adalah penawar bagi segala penyakit, termasuklah penyakit hati dan jiwa. Namun mengapa masalah sosial semakin membarah walaupun pada hari ini umat Islam sudah mula memberikan perhatian semula kepada al-Quran?