Program Explorasi Komunikasi STEM 2024 / Azlina Mohd Mydin - Mohd Mydin, Azlina (Unit Penerbitan e-Buletin JSKM, 2024)
Program Explorasi Komunikasi STEM 2024 adalah nama yang diberikan untuk program anjuran Jabatan Sains Komputer dan Matematik (JSKM), UiTM Cawangan Pulau Pinang. Program ini yang berasaskan STEM: Let’s Learn Interactively dijalankan bersama dengan pelajar PPKI SMK Kepala Batas pada 24 September 2024. Program ini merupakan program khidmat masyarakat dan perkongsian ilmu antara pensyarah JSKM dengan SMK Kepala Batas. Program ini merangkumi perkongsian ilmu menggunakan alat inovasi bantu mengajar dalam mata pelajaran seperti Matematik, Teknologi, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Seramai 11 orang pensyarah dari JSKM dan 40 orang pelajar PPKI yang berumur antara 13 hingga 19 tahun telah menyertai program ini. Pelajarpelajar PPKI ini dibahagikan kepada 8 orang dalam satu kumpulan. Terdapat 5 permainan inovasi yang disediakan dalam program ini, yang mana kesemua permainan inovasi yang digunakan adalah pengadaptasian matapelajaran English, Matematik dan Penegtahuan Am.