Aku yang kelam kabut / Jamal Othman - Othman, Jamal (Unit Penerbitan e-Buletin JSKM, 2024)
Hari hari aku kelam kabut Kejaq itu ini sampai naik semput Bergegas ke sana sini macam naik tut-tut Orang tengok kita pun macam badut Sampai terbalik pakai kasut Tak tau la apa yang aku kalut Kerja pun dah kelaut Stress serius dahi berkerut Mula segala penyakit mai hinggap termasuk gaot Sakit lenguh satu badan pi mengurut Tak dan gunting rambut biaq kusut Dah tua buatlah yang patut Semua benda aku nak kaut, sedut dan sambut Tu yang hasil pun jadi mengarut Dalam dok kalut tu ada yg mai menghasut Gosip pun mai bertaut akibat mulut Pahala pun menyusut Dosa pulak naik membusut Sedaq-sedaq lah, umuq dah lanjut Jangan sampai diri terjerut Tiba-tiba malaikat maut mai menjemput Tak dan bawak amalan tapi bawak kain kapan badan dibalut Amalan akhirat perlu dikembangkan, duniawi mula dikecut Itulah yang perlu kita semua sahut Semoga pengakhir hayat kita Syahadah mampu disebut