Knowledge Transfer Programme (KTP): savor the flavours through culinary experience / Nur Nadia Maisarah Mohd Fisol … [et al.] - Mohd Fisol, Nur Nadia Maisarah (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2024)
Program yang berlangsung pada 24 November 2023 melibatkan penyertaan 60 murid-murid miskin tegar dan guru daripada SK Sungai Acheh, Nibong Tebal, Pulau Pinang. Program ini adalah anjuran HTC556 Food and Society Sarjana Muda Sains Seni Kulinari, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP), UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) dengan kerjasama Farm Fresh (MH Milk Sdn. Bhd). Program ini merupakan program pembudayaan ilmu, perkongsian imu pengetahuan, jaringan komuniti dan program multidimensi pencegahan kemiskinan.