Compression Coil Spring System / Nik Shaphiran Nik Wan and Nik Sulhan Nik Ariff - Nik Wan, Nik Shaphiran (1996)
Laporan projek akhir ini membincangkan tentang beberapa bahagian komponen utama sehingga mengahsilkan satu prototaip bersama-sama fungsi dan kegunaanya. Selain daripada itu ianya juga menerangkan serba sedikit maklumat yang berguna tentang spring iaitu sasaran item yang utama. Sebagai satu alat atau projek yang melibatkan penghasilan prototaip ianya tidak dapat lari daripada kelebihan dan kekurangan. Walaubagaimanapun konsep utamanya yang berdasarkan gabungan mekanikal dan insani(manual) masih lagi menjadi pilihan utama dan juga satu sisitem yang terbaik.