Sukan dan jalinan silaturrahim / Shahril Anuar Abdul Ghalim and Nurul Nisha Mohd Shah - Abdul Ghalim, Shahril Anuar (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
Sering kita dengar tentang aktiviti kesukanan yang dilaksanakan di semua peringkat dan seolah ianya sesuatu kemestian yang harus ada. Acara atau aktiviti fizikal senantiasa dianjurkan baik pada peringkat awal seperti di sekolah rendah ataupun menengah, mahupun di peringkat pendidikan tinggi sehinggalah berlangsung di sektor awam mahupun sektor swasta. Sukan sentiasa mendapat tempat dalam kalendar aktiviti tahunan dan penganjurannya sentiasa berterusan serta dinanti-nantikan. Dari dahulu sehingga kini, aktiviti sukan kian giat bercambah dengan pengenalan sukan baharu ataupun penambahbaikan tormat pengadilan serta cara ia dipertandingkan. Semuanya mengalami perubahan dari masa ke semasa. Dan jika kita perhalusi tungsi dan mantaat sukan juga boleh dihujahkan mengikut skop kepentingan. lanya bukan sahaja ber-matlamatkan kesihatan dan mencapai kemenangan bahkan sesuatu yang jauh lebih besar iaitu pembentukan jalinan silaturrahim.