International mobility talks: Online Distance Learning (ODL) perubahan dalam system pendidikan tinggi pasca Pandemik Covid-19 / Noor Azillah Mohamad Ali - Mohamad Ali, Noor Azillah (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2021)
Webinar ini dilaksanakan diantara wakil mahasiswa UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau yang diwakili oleh persatuan “Diploma Business Society” dan Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Negeri Sembilan bersama Presiden Mahasiswa Universitas Hasyim Asy’ari. Tujuan webinar ini dilakukan adalah untuk mengetahui pandangan mahasiswa sendiri bagaimana penerimaan mahasiswa tentang pembelajaran secara terbuka dan jarak jauh (Online Distance Learning). Kehadiran Covid-19 di dunia sehingga World Health Organization (WHO) mengumumkan ia adalah satu pandemik, situasi ini banyak mengubah landskap perniagaan, kehidupan, pendidikan dan banyak lagi. Di Malaysia mahupun Indonesia transformasi pembelajaran berlaku akibat dari kemunculan Covid-19, termasuklah mahasiswa UiTM mahupun Unhasy juga tidak terkecuali.