Siri kolokium penyelidikan dan penerbitan Akademi Pengajian Bahasa UiTMCNS kampus Seremban / Nur Hakimah Md Sallehuddin and Fatin Aliyah Hassan - Md Sallehuddin, Nur Hakimah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2021)
Pada bulan Januari hingga Februari 2021 yang lalu, Akademi Pengajian Bahasa UiTMCNS Kampus Seremban telah menganjurkan Siri Kolokium Penyelidikan dan Penerbitan secara atas talian melalui plattorm google meet. Terdapat lima siri webinar yang telah diadakan sepanjang kolokium berjalan. Setiap siri yang dianjurkan aisampaikan oleh penceramah yang merupakan pensyarah-pensyarah APB UiTMCNS Kampus Seremban yang berpengalaman dalam pengajaran dan pembelajaran serta bidang penyelidikan dan penerbitan.