Webinar "Academic Writing for Journal Publication: How to convert thesis to journal publication" / Dr Kuan Woei Keong - Kuan, Woei Keong (Unit Penerbitan FKAPP, 2022)
Webinar “Academic Writing for Journal Publication: How to convert thesis to journal publication" anjuran PPKA UiTMPP telah diadakan dengan jayanya pada 28 September 2021. Program ini bertujuan untuk mendedahkan para pensyarah berkenaan teknik-teknik penulisan akademik bagi memastikan penerbitan di jurnal berimpak tinggi dapat dicapai. Penyertaan program ini telah dibuka kepada semua staf akademik PPKA. Didapati seramai 67 orang peserta telah menghadiri webinar ini. Kami telah menjemput Dr Noor Iswadi Ismail daripada Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, UiTM Penang sebagai penceramah. Beliau telah berkongsi pengalaman beliau cara pengubahsuaian thesis beliau untuk penerbitan dalam bentuk jurnal semasa dan selepas tamat pengajian PhD beliau. Beliau juga memberi penjelasan yang terperinci tentang perbezaan teknik-teknik penulisan antara thesis dan manuskrip jurnal.