Pengurusan dan perancangan kerja-kerja sementara / Az' Qusyairi Aznan - Aznan, Az' Qusyairi (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2007)
Laporan ini secara ringkasnya menerangkan mengenai kerja-kerja dalam merancang dan melaksanakan kerja-kerja sementara di tapak bina. Laporan ini dihasilkan hasil daripada pengalaman yang telah dilalui oleh saya selama enam bulan ditempatkan di tapak projek pembinaan. Penulis telah melakukan latihan praktikal dengan Perbadanan Kemajuan Negeri Perak dan ditugaskan di tapak projek Rumah Kedai Kledang Raya di mana ianya membina unit IO unit rumah kedai. Kedengaran seperti tajuk yang saya pilih amat mudah dan tidak begitu sukar namun bagi pendapat saya, kerja-kerja merancang dan perlaksanaan kerja-kerja sementara di tapak bina adalah agak sukar dan memerlukan persediaan rapi. Ia melibatkan banyak pihak dan tenaga. Di dalam laporan ini, diterangkan secara ringkas mengenai kajian teoritikal yang meliputi kerja merancang kerja-kerja sementara di tapak bina.