Pemasangan alatan pembelajaran makmal dapur Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang / Farhan Faat ... [et al.] - Faat, Farhan (Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang, 2023)
Pada 4 September 2023, Hari Isnin, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) telah menerima sejumlah peralatan yang sekian lama dinantikan. Alhamdulilah usaha tanpa henti demi kualiti pengajaran dan pembelajaran serta keselesaan warga FPHP, peralatan yang ditunggu-tunggu telah berjaya diperolehi. Ianya melibat kan, meja stainless steel, mesin adun, dapur 4 & 6 burner. Secara ringkasnya, perolehan peralatan ini akhirnya berjaya dibuat setelah melalui pelbagai liku-liku halangan. Pembelian peralatan ini dibuat bagi mengantikan peralatan yang sudah usang dan dimamah usia, dimana dapur yang telah digunakan hampir mencecah 20 tahun. Sehubungan dengan itu, dengan hadirnya peralatan ini telah menambah baik fasiliti dan menjadikan kelas pengajaran dan pembelajaran lebih kondusif. Terima kasih kepada Pengurusan Tertinggi UiTM Dato VC Prof Ts. Dr. Roziah Mohd Janor yang telah meluluskan permohonan ini. Terima kasih kepada Rektor UiTM Cawangan Pulau Pinang, Profersor Ir. Dr. Haji Ahmad Rashidy dan barisan JKEN UiTM Cawangan Pulau Pinang, mantan TNC Pembanggunan Dato Prof Fozi Ali, KPP FPHP Prof Madya Dr Hashim Fadzil Ariffin yang sentiasa menyokong dan membantu kami.