STEM: Let’s Learn Interactively 2023 / Azlina Mohd Mydin - Mohd Mydin, Azlina (Unit Penerbitan e-Buletin JSKM, 2023)
Jabatan Sains Komputer dan Matematik (JSKM), UiTM Cawangan Pulau Pinang mengadakan satu program kerjasama dengan SMK Tasek Gelugor. Program kerjasama “Stem: Let’s Learn Interactively 2023” ini merupakan salah satu aktiviti CSSR yang dijalankan oleh warga JSKM. Seramai 37 org pelajar PPKI, 6 orang cikgu dan 14 orang fasilitator dari UiTM Cawangan Pulau Pinang yang terlibat dalam program STEM 2023 tahun ini. Murid-murid telah dipecahkan kepada 6 kumpulan untuk memastikan dan memudahkan perjalanan aktiviti seperti yang dirancang. Terdapat 6 aktiviti yang dijalankan mengikut kemampuan pelajar-pelajar tersebut. Setiap aktiviti ini menggunakan produk inovasi yang diguna pakai untuk pembelajaran. Semua aktiviti ini adalah aktiviti pembelajaran sambil bermain. Ini adalah bertujuan untuk menarik minat pelajar PPKI terhadap pelajaran.