Partisipasi mahasiswi Cina dan India dalam politik kampus: Kajian kes di Universiti Malaya / Diniehilmi Jamaludin - Diniehilmi, Jamaludin (2011)
PARTISIPASI MAHASISWI CINA DAN INDIA DALAM POUTIK KAMPUS: KAJIAN KES DI UNIVERSITI MALAYA merupakan satu kajian untuk meninjau sejauhmanakah penglibatan mahasiswi Cina dan juga India dalam politik dan juga pilihanraya kampus. Semua persoalan yang berkaitan dengan tajuk ini akan dijelaskan dalam kertas projek ini. BAB 1- Berkisar tentang pendahuluan yang menyentuh aspek-aspek seperti objektit: kepentingan kajian metodologi kajian, ulasan kajian lepas dan juga pennasalahan kajian. BAB 2- Dalam bab dua pula akan menceritakan tentang teori dan konsep yang digunakan dalam kajian ini. Teori yang digunakan dalam kajian ini ialah Teori Kepimpinan Teori Feminisme, dan juga Teori Sosialisasi Politik. BAB 3- Bab tiga enjelaskan tentang Jatar belakang kajian yang meliputi Jatar belakang tempat kajian dan Jatar belakang responden. Latar belakang kajian ini merupakan asas bagi kajian ini. BAB 4- Dalam bab empat pula, pengkaji membuat analisis berkaitan dengan isu utama yang berkaitan dengan tahap penglibatan dan juga menganalisis faktor-faktor yang mempengaruhi mahasiswi dalam minat mereka untuk menceburkan diri di dalam bidang politik dan pilihanraya kampus. BAB 5- Dalam bab lima pula, pengkaji akan menyimpulkan semua basil kajian dan juga soal selidik yang telah dianalisis di dalam bab empat. Kesimpulan ini dibuat II dalah bedasarkan kepada objektif kajian yang telah di tetapkan. Selain itu. pengkaji juga membincangkan tentang faktor, kesan, saranan dan pennasalahan.