Kajian Tentang Pantulan Warna Dan Cahaya Mengikut Teknik Chiaroscuro Pada Karya Potret Catan. - Siti Sarah Samran (2021)
Kajian yang dijalankan adalah berkenaan dengan teknik pantulan warna dan cahaya mengikut teknik Chiaroscuro iaitu dimana pengkaji telah menfokuskan pada karya potret catan. Oleh itu, dalam menghasilkan catan, pengkaji haruslah memilih satu objek atau benda untuk dijadikan sebagai subjek matter. Dalam menghasilkan sesuatu karya, ia sangatlah menitikberatkan akan kreativiti , kehalusan dan juga puguasaan teknik dalam memilih media yang sesuai untuk digunakan.