ASM, UMP anjur Seminar Antarabangsa Nadir Bumi - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Kehadiran industri nadir bumi di Malaysia adalah rangsangan kepada ekonomi negara kita kerana ia akan membolehkan Malaysia bersaing dalam pasaran global dalam teknologi hijau. Semua teknologi mempunyai risiko tetapi apa yang lebih penting ialah bagaimana risiko tersebut diuruskan untuk kesejahteraan alam sekitar dan ekonomi negara.