"The Right of Married Women in a Polygamous Marriage in Islam" - Sarimah Binti Said (2010)
Projek Ilmiah ini bertajuk "Hak-hak Isteri dalam poligami dalam Islam". Penulis membincangkan mengenai hak-hak isteri dalam poligami mengikut 1slam.Untuk menerangkan dengan lebih mendalam lagi tentang tajuk ini, penulis telah membahagikan kepada empat bab. Kajian ini adalah untuk menerangkan hak-hak isteri dalam poligami tanpa mengira isteri pertama, kedua dan seterusnya. Melalui kajian ini, penulis dapat mengetahui secara mendalam dan teperinci mengenai hak-hak isteri dalam poligami mengikut Islam . Ini kerana, ianya merupakan objektif utama kajian ini. Kaedah yang telah digunakan oleh penulis dalam mendapatkan maklumat ialah kajian perpustakaan dan dokumentari yang meliputi bahan seperti kamus, buku-buku yang berkaitan dengan tajuk kajian, majalah-majalah ilmiah, akta-akta dan artikal-artikal. Selain itu juga, penulis menggunakan Al-Quran sebagai rujukan untuk membincangkan tentang hak-hak isteri dalam poligami. Akhir sekali, penulis dapat mengetahui hak-hak isteri yang telah digariskan oleh Islam tanpa mengira isteri keberapa sekali pun isteri tersebut.