Beberapa Isu Dalam Pemikiran Islam - Syamsul Bahri Andi Galigo (Penerbit USIM, 2009)
Buku ini bertujuan untuk memberi sedikit sumbangan pemikiran terhadap isu penting yang ada kaitannya dengan pembangunan modal insan dan juga pembangunan semula masyarakat islam di era globalisasi dan pasca modenisme ini.