The Effect Of ‘Focus On Form’ Versus ‘Focus On Forms’ Pragmatic Instruction On The Development Of Pragmatic Comprehension - Rafieyan, Vahid (2014)
Anggapan umum ialah ciri-ciri pragmatik bahasa sasaran perlu diberi perhatian terhadap pelajar bahasa melalui pengajaran pragmatik berfokuskan “form”. Untuk menilai tahap pemahaman pengajaran pragmatik “Focus on Form” dan “Focus on Forms”, satu kajian eksperimen telah dijalankan terhadap 45 orang siswazah yang mengambil kursus Bahasa Inggeris di Universiti Sains Malaysia.