Kesan Pencapaian Dan Sikap Pelajar Tingkatan Dua Di Kulim Terhadap Penggunaan Alat Bantu Mengajar Dalam Pengajaran Dan Pembelajaran Geografi - Nadeson, Elamarin (2004)

(untitled)
Penyelidikan ini bertujuan untuk mengenal pasti kesan Pendekatan Alat Bantu Mengajar berbanding dengan Pendekatan Eklektik dalam pengajaran dan pembelajaran mata pelajaran Geografi di kalangan pelajar Tingkatan Dua. Kesan pembelajaran dilihat dari segi markah pencapaian pelajar kumpulan eksperimen berbanding dengan markah pencapaian pelajar kumpulan kawalan dalam ujian pra dan ujian pasca. Kajian ini juga bertujuan membandingkan pencapaian pelajar lelaki dan pelajar perempuan dalam kumpulan eksperimen.