Mari ‘Esakan’ 1Allah! - Abd Razak, Dzulkifli (2010)
KEDATANGAN tahun baru 2010 kali ini sememang agak tidak menyenangkan. Satu dekad telah berlalu dalam abad baru, bermula dengan episod 11 September 2001 khasnya, telah meletakkan umat Islam dalam keadaan bercelaru. Sekali gus mereka dicap sebagai ‘pengganas’ dan dikenakan berbagai tindakan seolaholah sebagai seorang bersalah. Kem Guantanamo dihidupkan semula khasnya untuk mengurung siapa sahaja yang disyaki, asalkan ada alasan untuk berbuat demikian. Presiden Amerika Syarikat ketika itu, sama ada sengaja atau tidak, menggunakan istilah perang salib apabila mengisytihar ‘peperangan kepada pengganas.’