USAHA MARTABATKAN 1BAHASA 1BANGSA 1NEGARA 1MALAYSIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 31 Oktober 2015 - Penggunaan bahasa Melayu terus dimartabatkan agar aspirasi 1Bahasa 1Bangsa 1Negara dalam konteks 1Malaysia tercapai dengan jayanya melalui Sambutan Bulan Bahasa Kebangsaan 2015 peringkat Sektor Pendidikan yang diadakan di Universiti Sains Malaysia kelmarin. Demikian harapan yang diungkapkan oleh Timbalan Menteri Pendidikan Malaysia P. Kamalanathan P. Panchanathan yang berucap mewakili Menteri Pendidikan Malaysia Dato' Seri Mahdzir Khalid.