USM, LIPI BERKOLABORASI KAJI BIODIVERSITI TASIK MATANO, ANTARA TASIK TERDALAM DI DUNIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 25 November 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Pusat Pengajian Sains Kajihayat (PPSK) bersama-sama Pusat Penyelidikan Limnologi, Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI) akan menjalinkan kerjasama dalam menjalankan kajian tentang biodiversiti serta ekosistem Tasik Matano di Kepulauan Sulawesi, Indonesia.