Bentuk data raya hartanah negara - Omar, Ismail (nil, 2020)
Baru-baru ini YB Dato’ Seri Wan Azizah Wan Ismail, Timbalan Perdana Menteri Malaysia memberi penekanan betapa pentingnya pegawai-pegawai yang menjaga harta wakaf untuk mengambil daya usaha yang lebih kreatif dan inovatif dalam mengembangkan potensi harta wakaf di seluruh negara. Semasa Konferens Wakaf Global (GWC2019) yang diadakan di Kuala Lumpur pada 11 hingga 13 November lalu, beliau menyatakan hanya kira-kira 12 peratus daripada tanah-tanah wakaf seluas 30,000 hektar di seluruh negara yang telah dimajukan. Selebihnya mundur dan belum dimajukan. Kenapakah keadaan ini berlaku ?