Penghasilan modul pembelajaran kendiri (MPK) bagi mata pelajaran litar AU untuk pelajar Sijil Teknologi Elektrik, di Kolej Komuniti - Jamaludin, Khatijah (2003)
Kajian ini adalah berkenaan Penghasilan Modul Pembelajaran Kendiri (MPK) bagi mata pelajaran Litar AU untuk pelajar Sijil Teknologi Elelctrik Semester 1, Kolej Komuniti. MPK yang dihasilkan adalah berbentuk Compact Disk dan menggunakan perisian Microsoft Power Point. Objektif kajian ini adalah untuk mengetahui sama ada isi kandungan dan elemen persembahan MPK yang dihasilkan dapat membantu memudahkan proses pembelajaran pelajar. Selain itu, kajian ini juga untuk mengetahui sama ada MPK yang dihasilkan dapat meningkatkan motivasi pelajar terhadap proses pembelajaran. Responden kajian ini terctiri daripada 31 orang pelajar Sijil Teknologi Elelctrik Semester l Kolej Komuniti Kuantan. Data dikumpul dengan menggunakan soal selidik dan dianalisis dengan menggunakan perisian Statistic For 1'l1e Social Science (SPSS) Version 10.0 untuk mendapatkan peratusan dan skor min. Dapatan kajian menunjukkan isi kandungan MPK telab dapat membantu memudahkan proses pembelajaran pelajar. MPK yang dihasilkan juga telah meningkatkan motivasi pelajar terhadap proses pembelajaran Litar AU dan mempunyai elemen-elemen persembahan yang dapat menarik minat pelajar terhadap proses pembelajaran