Family Variables and Self Concept Variables (Part 19) - Johar, Siti Sarawati (2012)
Didapati kanak-kanak yang dididik oleh ibu bapa yang permisif adalah lebih cenderung bersifat tidak dapat mengawal diri, impulsive, kurang berdikari dan kurang meneroka sesuatu.