Family variables and self concept variables (Part 23) - Johar, Siti Sarawati (2012)
Ibu bapa Melayu juga akan berusaha melindungi anak-anak mereka daripada menghadapi masalah hidup seperti kewangan, tempat tinggal atau kekeluargaan selagi mereka mampu melakukannya.