Abang lari bawa wang adik: Tanggungjawab terhadap adik-adik luntur akibat tamak dan inginkan kebendaan - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2014)
MENDENGAR mengenai isu-isu kekeluargaan yang berlaku pada hari ini memang terasa amat menggerunkan kerana bagaimana isu amanah dan tanggung jawab boleh dipermain-mainkan sedangkan Allah selalu memberi amaran kepada manusia agar menjaga amanah sesama manusia. Firman Allah SWT dalam surah An-Nisa' ayat 58 yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menyampaikan amanah kepada orangyang berhak menerimanya, dan  (menyuruh kamu) apabila menetapkan hukum di antara manusia supaya kamu menetapkannya dengan adil".