Kadar OPR bantu imbangi inflasi - Monical, Connie S (Sinar Harian, 2014)
JIKA kenaikan Kadar Dasar Semalaman (OPR) dinaikkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM), pada separuh kedua tahun ini seperti jangkaan sesetengah pihak, ia adalah salah satu langkah berhemah yang dilakukan kerajaan untuk mengimbangi kadar inflasi semasa negara.