Ibu bapa, keluarga perlu perkukuh institusi keluarga: Elak anak terlibat dadah - PM - Utusan, Malaysia (Utusan Melayu (M) Bhd, 2014)
KUALA LUMPUR 18 Feb. Datuk Seri Najib Tun Razak menggesa golongan ibu bapa dan keluarga memperkukuhkan institusi kekeluargaan bagi mengelak anak-anak terdedah dengan gejala tidak sihat khususnya penyalahgunaan dadah.Menurut Perdana Menteri, hal sedemikian kerana kehidupan yang tidak bahagia atau selesa di rumah menjadikan nilai kepercayaan kanak-kanak dan remaja terhadap ibu bapa mula menipis berbanding pengaruh rakan sebaya.