Banteras dadah perlu usaha sama masyarakat - Berita, Harian (Berita Harian, 2014)
Kerajaan membelanjakan RM8.654 bilion dalam usaha memerangi dadah pada 2009.Mengikut kajian Universiti Utara Malaysia, kos itu merangkumi perbelanjaan agensi penguatkuasaan dan pemulihan berkaitan dadah, rawatan kesihatan, kehilangan produktiviti serta kos berkaitan jenayah.Ia adalah satu angka yang besar. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam perutusannya sempena sambutan Hari Antidadah 2014 kelmarin berkata,dengan dana sebesar itu, kerajaan boleh membina 216 sekolah dan memanfaatkan 259,200 pelajar.