UUM ajak artis sambung pengajian: Empat kursus sarjana muda terbuka untuk artis - Abdullah, Akmal (Berita Minggu, 2014)
Golongan artis atau anak seni yang terbabit dalam bidang perfileman, muzik mahupun penyiaran dialu-alukan menyambung pengajian di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah yang menyediakan empat jenis kursus pada peringkat sarjana muda dengan keistimewaan syarat kelayakan bersandarkan pengalaman dimiliki dalam industri hiburan.