Sistem nilai merosot, penyangak kaut untung atas angin - Shafie, Rohami (Utusan Malaysia, 2014)
"APA sudah jadi dengan masyarakat kita," soal rakan baik saya yang bekerja di salah sebuah syarikat gergasi Malaysia yang baharu sahaja selesai mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan (AGM). "AGM pun dijadikan tempat menipu dan menyamar semata-mata untuk memperoleh baucar makanan," sambungnya.