Memahami realiti kehidupan manusia - Mohd Saifudin, Adam (rafikaprin, 1985)
Buku ini telah berjaya membawa satu pemahaman mendalam tentang realiti kehidupan manusia yang dilingkungi oleh pengaruh faktor-faktor biologi, keturunan dan alam sekitar sebagaimana yang sering dipersoalkan oleh generasi sebelumnya.