UUM bantu komuniti Islam Satun - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2014)
PRIHATIN dengan nasib umat Islam di negara jiran yang kurang bernasib baik, Pusat Budaya dan Seni (PBS), Universiti Utara Malaysia (UUM) menganjurkan program Khidmat Komuniti Ayutthaya di Satun, Thailand.