UUM ringankan beban - Berita, Harian (Berita Harian, 2015)
Dalam pada itu, Mohamed Mustafa berkata, seramai 250 pelajar dan kakitangan universiti berkenaan turut bergotong-royong membersihkan SKPMW dan SK Dabong di Kelantan melalui program Bakti Siswa Perdana UUM Sukarelawan Pascabanjir.