Asas penerbitan elektronik - Sulaiman, Nor Hissham (Universiti Utara Malaysia, 2010)
Buku ini menerangkan konsep asas penerbitan elektronik. Bermula daripada penerangan terminologi, jenis-jenis penerbitan, membawa kepada sejarah dan perkembangannya hingga ke hari ini. Buku ini turut mengupas senario isu-isu terkini bidang berkenaan, selain membawa pembaca ke arah pengenalan semua peringkat penerbitan bermula daripada prapenerbitan, penerbitan, dan pos penerbitan. Sumbangan dan kepentingan bidang tersebut kepada masyarakat dan negara juga turut disentuh. Sesungguhnya buku ini amat sesuai bagi pembaca yang ingin berkenalan dan mendalami ilmu penerbitan elektronik.