Masih ada pihak keliru peranan Akta Hasutan - Mohd Sani, Mohd Azizuddin (Berita Harian, 2015)
Pada 11 Ogos lalu, saya diminta menjadi moderator forum bertajuk "Wajarkah Akta Hasutan Dikekalkan" pada Seminar Kerajaan dan Ketamadunan anjuran Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Institut Kefahaman Islam malaysia (IKIM). Banyak isu dibangkitkan pada forum itu yang menjelaskan masih wujud kekeliruan dalam kalangan rakyat mengenai status Akta Hasutan.