Senjata paling berkuasa media sosial - Abdul Razak, Muhammad Afifi (Utusan Malaysia, 2015)
Media Sosial adalah satu bentuk komunikasi penting dalam dunia era global pada masa kini. Sebagai sebuah aplikasi berasaskan Internet, media sosial membolehkan penggunanya untuk memberi sumbangan dan maklum balas secara terbuka serta berkongsi maklumat dalam masa yang cepat dan tidak terhad. Blog, rangkaian sosial (seperti Facebook,Twitter),Wiki, froum dan dunia virtual adalah antara contoh medium penting yang terdapat dalam aplikasi media sosial.