UUM cipta BacaDisleksia - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2015)
Kanak-kanak yang mempunyai masalah disleksia kini boleh dibantu dengan aplikasi pembelajaran interaktif, 'BacaDisleksia: Aplikasi Sokongan Untuk Bahasa Melayu'.