Guna Akta 574 hukum 'Datuk' palsu - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2016)
Kuala Lumpur 11 Jan.- Kerajaan disaran menggunakan Kanun Keseksaan Malaysia (Akta 574) untuk menghukum individu yang mendapatkan gelaran 'Datuk" dengan membayar kepada pihak tertentu kerana belum wujud undang-undang khusus bagi kes tersebut di negara ini.