Beri Nyawa: Ibu sanggup derma buah pinggang untuk anak teruskan hidup - Sokri, Syahid (Harian Metro, 2016)
Kasih ibu membawa ke syurga apabila seorang ibu Rothiyah Ayoub, 48, sanggup kehilangan buah pinggang kanannya semata-mata untuk didermakan kepada anaknya Nor Khalida Samsudin, 25 yang juga graduan ijazah Sarjana Muda PerancanganBandar dari Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok.