Zam bukukan pengalaman sebagai wartawan - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2016)
Kuala Lumpur 30 April - Bekas Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Tan Sri Zainuddin Maidin yang lebih dikenali dengan nama penanya sebagai Zam menulis kisah perjalanan kariernya sebagai wartawan dalam buku berjudul Saya Bukan Menteri: Memoir Wartawan Negara.