Festival Kebudayaan UUM, pemangkin kebudayaan di kampus - Mingguan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2016)
PUSAT Budaya Dan Seni (PBS), Universiti Utara Malaysia (UUM) saban tahun menganjurkan Festival Kebudayaan Universiti atau "Universiti Cultural Festival" (UCF) sebagai pentas untuk menairigkil bakat-bakat baharu di bidang seni dan budaya dalam kalangan mahasiswa di universiti itu.