RELA bantu jaga keamanan negara - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2016)
JABATAN Sukarelawan Malaysia yang sinonim dengan panggilan RELA merupakan salah sebuah agensi kerajaan yang melaksanakan fungsi multi tasking bersama agensiagensi penguatkuasaan dan keselamatan. RELA terlibat sepenuhnya dalam penyediaan bantuan sumber manusia bagi program pencegahan jenayah, penguatkuasaan, program kemanusiaan dan gelombang kesukarelawan.