Robot disleksia - Meor Ahmad, Meor Riduwan (Harian Metro, 2016)
Kanak-kanak khususnya yang menghidap penyakit disleksia di negara ini kini boleh belajar dengan lebih mudah seperti insan normal menerusi aplikasi Bacabot yang dihasilkan penyelidik Universiti Utara Malaysia (UUM).