Anak seni pertama dilantik Senator. - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2017)
KUALA LUMPUR 1 Mac Seniman Negara, Allahyarham Tan Sri. Dr.Jins Shamsuddin yang menghembuskan nafas terakhir pada pukul 5.45 petang hari ini merupakan anak seni pertama dalam negara yang dilantik sebagai Senator di Dewan Negara selama dua penggal.