Ilmu akademik, ketenteraan benteng pertahanan negara - Utusan, Malaysia (Utusan Malaysia, 2017)
BENTENG pertahanan negara perlu dikukuhkan dengan penerapan ilmu akademik dan tidak hanya boleh diserahkan 'bulat-bulat' kepada ketenteraan sematamata.Pandangan itu disuarakan oleh Pengerusi Persatuan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Senator Tan Sri Mohd.Anwar Mohd. Nor bahawa kepentingan ilmu dalam melahirkan perajurit berkepemimpinan tinggi sangat mustahak kepada agenda mempertahankan negara.