Kumpulan cerpen kanak-kanak: UMI, maafkan adik - Jaafar, Wadiassofi (Universiti Utara Malaysia Press, 2018)
Kumpulan Cerpen Kanak-Kanak: Umi, Maafkan Adik memuatkan lapan buah cerpen yang ditulis dengan pelbagai tema yang menjurus kepada golongan kanak-kanak.Cerpen-cerpen ini ditulis untuk menarik minat golongan kanak-kanak menghayati dan memahami setiap nilai yang tersingkap di dalamnya.Kesemua cerpen dalam buku ini bersangkutan dengan dunia kanak-kanak dan mempunyai kelainan pada setiap penceritaan. Nilai yang dipaparkan diharap berupaya memberi cabaran baharu dan mampu menyuntik semangat kepada kanak-kanak untuk menjadi insan yang terbaik dalam kehidupan seharian dan berjaya dalam pelajaran.