Proses perundangan pengurusan harta berwasiat dan tidak berwasiat: Isu, realiti dan cabaran - Md Nor, Ahmad Hidayat (2010)
Umum sudah mengetahui bahawa, pengurusan harta berwasiat dan tidak berwasiat atau harta pusaka di di Malaysia melibatkan beberapa organisasi berkaitan seperti Pejabat Pesaka Kecil (PPK), Mahkamah Tinggi (MT), Amanah Raya Berhad (ARB) dan Mahkamah Syariah (MS). Organisasi-organisasi ini bolehlah disimpulkan sebagai "Organisasi 3 Serangkai + 1" ataupun "03S1". Ini kerana MS hanya melibatkan ha1 ehwal harta pusaka umat lslam sahaja.