Menangani masalah gangguan seksual di tempat kerja: Peranan siapa? - Mumtaj, Hassan (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2003)
Di Malaysia gejala gangguan seksual adalah menjadi isu baru dan semakin rnendapat perhatian ekoran pendedahan daripada pihak rnangsa. Pelbagai reaksi yang timbul apabila rnangsa sendiri yang membuat aduan dan pendedahan. Lantaran itu timbul persoalan adakah telah memadai hanya pihak mangsa sahaja memainkan peranan untuk menangani masalah gangguan seksual? Bagaimana pula peranan pihak-pihak lain yang amat berkait rapat dengan masalah gangguan seksual seperti pihak polis, mahkamah, majikan dan seumpamanya. Kertas kerja ini mengetengahkan peranan pihak-pihak tertentu dalam menangani masalah gangguan seksual khususnya di ternpat kerja serta saranan-saranan dalam usaha menanganinya.